Odbojkašice Zvezde (©CEV)
Odbojkašice Zvezde (©CEV)

Dominacija šampionki na Banjici: Crvena zvezda korak bliža Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.10.22. | 21:06

Crveno-bele u prvom meču uvodnog kola kvalifikacija za najjače evropsko klupsko takmičenje pobedile Polki Kusamo - 3:0 (25:11, 25:19, 25:12)

Prvi korak ka Ligi šampiona napravile su večeras na Banjici odbojkašice Crvene zvezde. U prvom meču uvodnog kola kvalifikacija crveno-bele su dominatno stigla do pobede protiv Polki Kusama - 3:0 (25:11, 25:19, 25:12).

Šampionke Srbije će revanš imati naredne nedelje u Finskoj, a ukoliko tamo završe posao kako se i očekuje, onda će igrati u drugom kolu. Ukoliko izađu kao pobednice i iz sledećeg dvomeča, plasiraće se u grupnu fazu najjačeg klupskog evropskog takmičenja. Ako izgube, imaće još jednu priliku sa poraženim iz drugog para.

Izabrane vesti

Večeras su izabranice Ratka Pavličevića izgledale apsolutno nadmoćno u odnosu na protivnice. Publika na Banjici nije gledala veliku borbu, jer devojke iz Finske nisu uspele da pariraju domaćim devojkama.

Kako će se razvijati situacija bilo je očigledno već u prvom setu. Brzo su Ana Živojinović i drugarice napravile veliku razliku i postavile protivnice u podređeni položaj. Imale su dobar prijem, pa je Aleksandra Ćirović razigrala ceo tim... Adela Helić je osvajala poene sa korekcije, Ana Živojinović i Jelena Stojić su bile ubedljive iz zone četiri, dok je kroz sredinu odlično prolazila Božica Marković. Izgradile su dvocifrenu prednost, a rivalke nisu imale nikakav odgovor. Posle 18 minuta na semaforu je sijalo - 25:11.

Na otvaranju drugog seta devojke iz Finske su se malo trgle, nakratko zapretile, ali je brzo Zvezda uzvratila. Crveno-bele su u prvom činu napravile samo jednu grešku, a u drugom devet, pa su zato odbojkašice Polki Kusama duže bile u igri. Ali, rasplet je bio isti.

U trećem setu je viđena slična slika kao u prvom. Dominacija Zvezde sa svih strana - posebno su se isticale Isidora Rodić i Ana Živojinović, pa je meč veoma brzo završen. Funkcionisao je i blok, servis je bio opasniji nego protivnički, pa je to sve donelo potpuno dominaciju šampionki Srbije.

U domaćoj ekipi tri igračice su bile dvocifrene. Najbolja je bila kapiten Ana Živojinović sa 14 poena, Jelena Stojić je ispratila sa 12, dok je Adela Helić stala na 11. Božica Marković je imala devet na svom kontu, a Isidora Rodić osam poena.

Ako bude u Finskoj opravdale ulogu favorita, crveno-bele će u drugom kolu igrati sa boljim iz meča u kome se sastaju Mladost iz Zagreba i Kalcit Kamnik.


tagovi

CEV Liga šampionaŽOK Crvena zvezdaRatko PavličevićAna Živojinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara